Kosár tartalma ide
Mobilszámaink
0
Kosár
jelenleg üres!
Még üres a kosarad
0
Ezt néztem
 
Jó a tanácsadás, jók az árak.
Mélykuti Gábor
2018.11.01.
Igy kéne működnie minden web shop nak
Fero25
2018.12.18.
Bármikor, bárkinek ajánlanám. Az ügyfélszolgálatnál teljes mértékben segítőkészek.
Uzsik
2018.07.01.
Az ügyfélszolgálat teljesen megbízható, a termékkel kapcsolatos kérdésemre nagyon precíz választ kaptam,
BigLaca
2018.12.21.
Sallangmentes kommunikáció, gyors kiszállítás! Csak ajánlani tudom.
PB
2017.06.17.
Maximálisan elégedett vagyok: Remek kommunikáció, jó ár, gyors szállítás.
Nagy Iván
2018.08.24.
Várható Érkezés: 2022 június. Egy évvel a megjelenés után a Pirelli a Rosso IV alapjaira készített egy Corsa változatot, mely konstrukcióját tekintve a Rosso IV-en alapul, viszont leginkább egy adott, szűkebb célközönségnek szól, akik még magasabb teljesítményt várnak el az abroncsuktól. Ennek függvényében változtattak a keveréken és mintázaton azért, hogy kiélezett körülmények között a határokat feszegetve is stabil és kiszámítható legyen az abroncs. Pozícióját tekintve a semi slicknek mondható Supercorsa SP V3, és az utcai hypersport Rosso IV közé sorolható. A szilika alapú keveréket gyakorlatilag megszüntették, helyette ettől drágább és modernebb korom alapú adalékanyagokat használtak a száraz időben nyújtott tapadás és az abroncs által adott lehető legpontosabb visszajelzés érdekében. Ezzel az alapanyag módosítással gyakorlatilag a Pirelli ki is jelentette, hogy csökkent az abroncs nedves útfelületen való tapadása, viszont ezt a modellt nem is ilyen körülménye közé fejlesztették. A műszaki alapot szolgáló modellhez képest az első abroncs 2 míg a hátsó 3 gumikeverékből épül fel. A sportos vezetőkhöz szólnak ezzel a termékkel, ez kétségtelen. Legfőképp sportmotorok és modern erős naked bikekokra ideális választás, továbbá azoké a sportos vezetőké, akik kompromisszum nélküli tapadást várnak el.
120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO ROSSO IV FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO ROSSO IV FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Pirelli ismét magasra tette a mércét a szupersport kategóriában, hisz új szintre emelte az abroncs...
Leírás
Pirelli ROA FRO TL RAD PMP PHZ 2CT NEW
A Pirelli ismét magasra tette a mércét a szupersport kategóriában, hisz új szintre emelte az abroncs legfontosabb tulajdonságait így a száraz és nedves felületen történő viselkedése még kiszámíthatóbb lett. Az olasz gyártó mindig is elkötelezett híve volt a sportos abroncsok gyártásának, ezt a típust is kifejezetten a sportmotort és modernebb nagyobb teljesítményű naked bikeot bírtokló közönségnek szánja. Megmaradtak a már megszokottá vált „villám” minták, mely gyártón belül is jelzik a felhasználóknak, hogy itt egy vérbeli sport gumiról van szó. Legfőbb változás a mintázatban az első abroncsot érte, itt volt indokolt az alapvető módosítás. A vállrészeknél plusz negatív mintákat kapott az abroncs, mely elősegíti a jó vízelvezetést. Ez a minimális változtatás kanyarban történő fékezés során segíti az irányíthatóságot és az íven tartást, továbbá kanyar ABS-el felszerelt motoroknál plusz fékerő vihető át az útfelületre akár nedvesebb körülmények mellett is. Az abroncs anyagösszetétel olyan mértékű változtatásokon esett át, ami a napi használhatóságot segíti, pl rövidebb bemelegedési időt garantál továbbá a szélsőséges felhasználás közben történő kémiai változások mértékét is csökkenti. Ilyen eset például egy extrém hőterhelés közben végbemenő változások a példa kedvéért különböző vegyületek, adalékok kiválása. A Rosso IV megalkotásakor az elsődleges szempont egy igazán univerzális akár mindennapos használatra is alkalmas sport abroncs megalkotása volt, mindemellett a maximális teljesítmény kiaknázása is fő szerepet játszott. Így született meg a kategória egyik meghatározó abroncsa.
120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO SUPERCORSA SP V3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO SUPERCORSA SP V3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Ki ne ismerné a Pirelli Supercosát? Minimális mintázottságot ( jelen esetben 4% !! ) adó „villám” mi...
Leírás
Pirelli ROA FRO REA TL RAD 1CT ITA
Az olasz gyártó nem kisebb eseményhez kötötte az abroncs bemutatóját mint a V4-es Panigale megjelenése, hisz ezzel együtt volt időzítve egyes specifikus méretek debütálása. Az idő viszont telt és megjelentek a „hagyományosnak” mondható hátsó méretek is. Az első és a hátsó profil is egyaránt módosításon esett át, legfőképp a jobb kopáskép és a kezelhetőség érdekében volt szükség a finomhangolásra. A gumi vázát adó karkaszt a Superbike sorozatban használatos slick abroncsoktól kölcsönözték. Érdekesség, hogy az első abroncs 2mm-el szélesebb elődjénél, ez a pontosabb visszajelzés, és a nagyobb érintkezési felület miatt volt szükséges. Az egységnyi idő alatt érintkező nagyobb felületet így kevesebb „stressz” éri ezáltal kisebb az esély a túlmelegedés okozta káros kopásnak. A gyártó a versenysportban is kitart a mellett az elve mellett, hogy az első guminak homogén futófelülettel kell rendelkezni a mindenkori legnagyobb stabilitás és biztos tapadás érdekében. A hátsó abroncs 2 komponensű azért, hogy a maximális tapadás mellett is a lehető legnagyobb futásteljesítményt érjük el. A Superbikeban szerzett tapasztalatokat felhasználva, egy új gyártástechnológiai eljárásnak köszönhetően a vállrészeknél az eddiginél még lágyabb komponenseket alkalmaztak, maximalizálva ezzel az elérhető legnagyobb tapadást.
120/70R17+200/55R17 MICHELIN POWER 6 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 MICHELIN POWER 6 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Michelin ismételten innovációval készült szupersport kategóriában, hisz az egyre növekvő és széles...
Leírás
Michelin MUJ ROA FRO REA TL RAD M2C M2P
A Michelin ismételten innovációval készült szupersport kategóriában, hisz az egyre növekvő és széleskörű igényeknek kell megfelelnie ennek a sport abroncsnak. Elődjéhez mérten teljes mértékben megváltozott a vizuális megjelenés, aminek leginkább funkcionális hatása lesz majd érezhető. A Power 6 célja, hogy kiváló tapadást és élettartamot nyújtson közúti és alkalom szerű versenypályás használat mellett. A designváltás oka a bizonyos jellemzők hatásfokának növelése. Az egyik ilyen funkciója a megújult mintázatnak az abroncs melegedési fázisának rövidítése, mivel az egybefüggő negatív minták nagyobb belső hőképzésre kényszerítik az abroncsot, így elindulás követően hamarabb éri el azt a tartományt, ahol már kellő tapadást biztosít. Továbbá a nagyobb egybefüggő mintaárkok az útburkolaton lévő nedvesség kiszorításában és megtartásában hatékonyabban működnek, mint az elődmodell esetében. Az új mintázatnak köszönhetően az előző generációhoz viszonyítva még kevesebb a kilépő élazabroncsok váll részénél, így nagyobb az egybefüggő slick felület és hosszabbtávon jobb kopásképpel rendelkezhetünk. A mintázottság aránya továbbra is 11%. Szembetűnő és nem megszokott jellemzője még az abroncsnak az a mintaárkok mélysége, ami a hátsó gumi estén a sportgumik szegmensében egyedülálló immár 6,5 mm, ehhez mérten igazították hozzáaz első abroncsét is. Ezzel extra kopásállóságot, hosszabb élettartamot kapunk.
120/70R17+200/55R17 METZELER M7 RR FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 METZELER M7 RR FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Man TT-n felhalmozott közúti versenyzés során szerzett tapasztalatok alapján fejlesztett szuperspo...
Leírás
Metzeler M7P ROA RAD TL FRO REA 2CT INT CMT OSR
A Sportec M7 RR lehetővé teszi a rendkívül sportos stílusú motorozást, akár vizes úton, vagy hűvösebb időben is. Az utcai versenyzés során szerzett tapasztalatait felhasználva a gyártó új profilt, új szerkezeti elemeket, és új komponens technológiát alkalmaz. Tekintettel arra, hogy a közúton fellelhető útviszonyok nem mindig ideálisak, az új M7 RR egy 100%-ban szilikadús keverékből álló futófelülettel rendelkezik 2 komponensű kiosztásban, az Interact övbetét-rendszer mellett. A korábbi Sportec M5 Interact modellnél a modernebb anyagfelhasználás és a kétkomponensű gyártásnak köszönhetően, 20%-al tartósabb.
120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S21 FRONT/REAR 75W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S21 FRONT/REAR 75W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Párban olcsóbb! A hypersport abroncsok új generációja megérkezett. Az S20Evo újratervezett, továbbfe...
Leírás
Bridgestone ROA RAD TL FRO REA 3LC HT NPT RCP
A Bridgestone „S” szériájának új tagja, a korábbi teszt győztes S20 Evo modell közvetlen utódja. Kulcsjellemzője, a megnövekedett száraz tapadás, a kiemelkedő nedves tapadás megőrzése mellett. Ennek érdekében egy vadonatúj vegyületet (EMC) alkalmaz a Bridgestone, az első és hátsó abroncsoknál egyaránt. Az EMC vegyület segít növelni a tapadást, és szabályozni az abroncs belső hőmérsékletét, ami extrém igénybevétel esetén is lineáris teljesítményt nyújt. A futófelületi keverékek kiosztása elöl 3, hátul pedig 5 zónában történik. Az új zóna kiosztásoknak köszönhetően akár 36%-al tartósabb lehet elődjénél. A speciális 3D-s mintázat kiemelkedő teljesítményt nyújt nedves útfelületen, és növeli a futófelület szerkezeti merevségét, ami javítja a kigyorsítások stabilitását száraz útfelületen. Az újításoknak köszönhetően nagyobb belépősebességet, és kanyarstabilitást biztosít, mint az S20 modell.
120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S22 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S22 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A japán mérnökök sem vártak két szezonnál többet és máris érkezik az új utcai abroncsuk az S22. A kv...
Leírás
Bridgestone ROA FRO REA TL RAD 3LC RCP NPT HT MRS
A tervezők a megszokott arányokat alkalmazzák a keverékek felosztását illetően, az első abroncs a Bridgestonnál megszokottan 3, míg a hátsó 5 zónára osztott, ezzel optimalizálják a tartósságot és a megfelelő tapadást. A mintázat minimálisan változott, inkább nevezhetjük frissített desingnak a lenyomatot, mintsem forradalmian újnak. Kifejezetten a kanyarodási képességek fontosságát próbálják meg kiaknázni, ehhez alakították ki az új profilt illetve a negatív mintacsatornák elhelyezése is ezt hivatott erősíteni. Az abroncson elhelyezett mintaárkok és teljesen mintázatlan, tehát slick felületek aránya az abroncs vállrészeinél változott, méghozzá utóbbi pozitív javára. Ezzel azt érték el, hogy nagyobb dőlésszög esetén pontosabb visszajelzésekkel bír, továbbá növekedett az érintkezési felület is ami a nagyobb tapadást ezáltal extra stabilitás érzetet ad. Az abroncs designjaként is szolgáló elemek alakja és egymáshoz való elhelyezése is eltér ez elődhöz képest. Ennek nem csupán esztétikai szempontból van szerepe, a gumi viselkedését is befolyásolja. Az egymáshoz kisebb szögben elhelyezett elemek segítik a nedves úton történő viselkedést és javítják a kezelhetőséget. Némiképp ezt is figyelembe kell venni egy sport gumi fejlesztése során, hisz bármikor eleredhet az eső, viszont az új mintázattal nem kell tartanunk a nedves útfelülettől sem.
120/70R17+200/55R17 DUNLOP SPORTSMART MK3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 DUNLOP SPORTSMART MK3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Újabb év és újabb Dunlop sport abroncs, immár az ötödik a sorban. A fejlesztési verseny igen kiéleze...
Leírás
Dunlop ROA FRO REA TL RAD MTC JLB JLT
Ismét nem vette félvállról a gyártó a sport gumi tervezését és teljesen az alapoktól kezdett bele az új termék megalkotásába. Felhasználtak már meglévő és bevált technológiákat, mindemellett nagyon sok új dologgal fűszerezte a 2019-es modellt. Rögtön az első abroncs kialakítása az ami újdonság ebben a szegmensben. A DFP ( Dynamic Front Profile ) egy olyan új gyártástechnológiai eljárás melynek segítségével tökéletes egyensúlyt kapunk a könnyű irányíthatóság és fokozottan magas visszajelzés között. Ezt úgy érték el, hogy az abroncs vázát felépítő különböző rétegek szálirányai egymáshoz viszonyítva mindig más szöget zárnak be. A hátsó abroncs profilja is a modern érát követi, ezáltal egy kevésbé széles/lapos profilt kapunk, ehelyett egy utcai gumik szintjén hegyes kialakítású gumival állunk szemben. Ez mindenképp pozitív hatást gyakorol a motor kezelhetőségére. A mintakiképzés a SportSmart TT és a RoadSmart III ihlette. Ez több szempontból is előny, hisz a sportosság és a napi használhatóság van előtérbe helyezve. Utóbbi a vízkiszorításnak is helyet ad, ezt erősítették tovább extra szilika hozzáadásával, ami tovább rövidíti az üzemi hőmérséklet eléréséhez szükséges időt is. Az abroncsok Multi-Tread eljárással készültek, ami a Dunlopnál a több komponensű anyagok alkalmazását jelenti a futófelületen.
120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE RS11 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE RS11 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Bridgestone legsportosabb utcai abroncsa. A hypersport gumik egy olyan kategória, ahol nagyon kiél...
Leírás
Bridgestone ROA FRO REA TL RAD 3LC RCP NPT HT
A Bridgestone legsportosabb utcai abroncsa. A hypersport gumik egy olyan kategória, ahol nagyon kiélezett a verseny a vásárlók kegyeiért, hisz itt már a professzionálisabb felhasználás is szerepet játszhat, ahol bizony csak a teljesítmény számít. A gyártó ennek a feladatnak a megugrását nem is vette félvállról és az RS10 tehát az elődmodellhez képest hatalmas energiákat fektetett a fejlesztésbe. Ez meg is hozta az eredményt, hisz azonos körülmények között egy ~2 perces kör idejű pályán kereken 2 másodperccel gyorsabb az elődjénél. Ez a teljesítmény utcai motorozás során is kamatoztatható hisz itt nem a másodpercekért harcolunk, ebben az esetben a biztonság is egy fontos szempont és a nagyobb tapadás a gumiban lévő plusz tartalék ezt mindenképp elősegíti. A hátsó abroncs általános merevségét és stabilitását egy Cap&Base réteg javítja. Az első és a hátsó abroncsok egyaránt 3LC konfigurációval készülnek, amely felülmúlhatatlan teljesítményt és kopásállóságot biztosít a kategórián belül. Az Innovatív V-MS övkialakítás optimalizálja az érintkezési felület megfelelő eloszlását a hátsó abroncs és az aszfalt között, ezáltal maximalizálja azt, ami elősegíti a tapadást és jobb eloszlást biztosít a keletkezett hőnek. Ennek köszönhetően elkerülhető az abroncs túlmelegedése és rendellenes kopása. Egyes japán motorgyártók annyira komolyan veszik az abroncs jelenlétét a piacon, hogy a legerősebb modelljeikre első gyári szerelésként választják ez a gumit. Jelenleg 3 gyártó kínálja egyes típusait is ilyen gumikkal 2020-ban: az abroncs gyári szerelése a Yamaha YZF-R1 és YZF-R1M, Kawasaki H2 és H2 carbon, valamint Suzuki GSX-R 1000 és GSX-R 1000 R modelleknek.
120/70R17+200/55R17 MICHELIN POWER 5 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 MICHELIN POWER 5 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Michelin Power Experience sorozat tagjaként szereplő utcai szupersport abroncs. A Power RS-t teljese...
Leírás
Michelin MUJ ROA FRO REA TL RAD M2C M2P
Michelin Power Experience sorozat tagjaként szereplő utcai szupersport abroncs. A Power RS-t teljesen leváltó új széria, ami kifejezetten az utcán sportosan motorozó ridereknek készült, motortípustól és kategóriától függetlenül. Teljes designváltáson és szerkezeti frissítésen átesett modellről beszélünk. Már-már megszokottnak mondható 2ct és 2ct plusz technológia alkalmazása a futófelületen. A silica mint összetevő felhasználása az abroncs tapadását hivatott növelni, száraz és nedves útfelületen egyaránt. Az elődhöz képest minimálisan növelt ( immár 11% ) mintázottsági arány az optimális kezelhetőség érdekében módosult erre az értékre. Így nedves útfelületen is biztonságosan motorozhatunk ezzel az abronccsal. A negatív minták elhelyezése és alakja is a tapadást és a stabilitást hivatott növeli. Néhány szót érdemes ejteni a minták alakjáról és helyeztéről. Előbbit azért lehet érdekes mivel nem teljesen összefüggő, az egész futófelület középső sávjától indított egy csatornában a vállrészekig kivezetett mintaárkokról beszélünk, hanem különálló egységekről. Ennek oka az, hogy az ilyen kiképzésnek köszönhetően kevesebb kilépő él keletkezik, ami miatt a kopáskép a kilóméterek előrehaladtával sem változik számottevően a vállrészeknél nem alakul ki hullámos felület. Az elődhöz képest nyújtottabb és nagyobb alakzatok pedig további plusz vízgyűjtő képeséggel szolgálnak. Egy igazi mindenes sport abroncs, mely a változó körülményektől függően mindig a legtöbbet nyújtja számunkra.
120/70R17+200/55R17 CONTINENTAL CONTISPORTATTACK 4 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 CONTINENTAL CONTISPORTATTACK 4 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Az egyik legfontosabb piaci rész a sportgumik szegmense. A verseny igazán kiélezett, így szinte köte...
Leírás
Continental ROA FRO REA TL RAD MGP BC TC
Az egyik legfontosabb piaci rész a sportgumik szegmense. A verseny igazán kiélezett, így szinte kötelező trend az, hogy maximum 2-3 szezont követően máris újabb és újabb mintázatokkal rukkolnak elő a gyártók. Így tett a Continental is és érkezett a soron következő SportAttack immár negyedik geberációja. Az elődökhöz képest egy bevett szokás, hogy adott méreten belül igyekeznek a lehetőségeiket kihasználva a lehető legnagyobb érintkezési felületet biztosítani, ezáltal növelve a tapadást és a stabilitást is. Megszokott módon egy előre bekoptatott felülettel találkozunk, ami segít az első kilóméterek lehető legbiztonságosabb megtételében. A Continental előszeretettel használja az általuk csak „BlackChili” fantázianévre keresztelt adalékcsomagját, amit folyamatosan fejleszt így egyre szélesebb körben teszi lehetővé az abroncsok teljesítményének maximalizálását. Legyen szó hűvösebb időjárásról esetleg egy kis esőről, mindig bízhatunk ebben az abroncsban. Az előző generációkhoz hasonlóan a száraz tapadás érzete kiemelkedő.
120/70R17+200/55R17 METZELER SPORTEC M9 RR FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 METZELER SPORTEC M9 RR FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Az első és egyben legjelentősebb differencia az elődmodellhez képest, hogy jelen esetben már az első...
Leírás
Metzeler ROA FRO REA TL RAD 2CT INT OSR CMT
Az első és egyben legjelentősebb differencia az elődmodellhez képest, hogy jelen esetben már az első abroncs is több komponensű, természetesen a hátsóval egyetemben. Több oka is volt annak, hogy eddig ezt a felépítési módot nem alkalmazták. Meg kellett találni azt a megfelelő arányt az elosztásban, ami optimális átmenetet képez a két eltérően viselkedő gumikeverék között. A megalkotás szakaszában szorosan együttműködtek motorgyártókkal ahol a modern vezetés támogató rendszerek működésével ( mint pl ABS és kipörgésgátló ) együtt kalibrálták az abroncs kiképzését, mind a mintázatot és az előbb említett több komponens arányának kiválasztását is. Lényeges jellemzője, hogy minden időjárási körülmény között kiválóan teljesít, akár hűvösebb vagy nedvesebb felületen is. A Metzeler az utcai versenyzők közkedvelt abroncsa, rengeteg tapasztalatot és információt kapnak a leghíresebb utcai versenyen induló versenyzőiktől MAN-TT vagy a North West 200-on csatázóktól. A mintázat kialakításának alapjait továbbra is a görög π szolgálja. A nedves felületen való aquaplaning jelenség javítása és teljes elkerülése érdekében a mintacsatornákat közelebb helyezték el a középvonalhoz. Ennek magyarázata az, hogy nedves felületen történő motorozás során a legtöbbet érintkező rész ez lesz. Ezáltal a száraz tapadási tényezője is javult a guminak, hisz a vállrészeknél több egybefüggő felületet kapunk. Kialakításának köszönhetően még gyorsabb melegedési fázis jellemzi, a Cap&Base eljárás során az egész futófelület alatt egy keményebb homogén keverék található és e fölött helyezkedik el a lágyabb gumi, ezáltal kellő merevséget biztosít a karkasznak, továbbá a hőtűrő képessége is magasabb. A valaha volt legjobb utcai Metzeler abroncs.
120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO SUPERCORSA SP V4 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 PIRELLI DIABLO SUPERCORSA SP V4 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

Bátran kijelenthetjük, ha utcai szupersport gumik legjobbját keressük akkor a Pirelli háza táján jó...
Leírás
Pirelli ROA FRO REA TL RAD 1CT ITA
Bátran kijelenthetjük, ha utcai szupersport gumik legjobbját keressük akkor a Pirelli háza táján jó helyen járunk. 2023-ban várhatóan ismét egy új etalon érkezik, méghozzá a Supercorsa 4. generációja. Minden szempontból megújult, igazi Pirelli mentalitás szerint készült, vagyis a jóból lehet még jobbat alkotni. Komplex egyvelegként minden területről merítettek: versenysport, amatőr pályamotorozás, utcai motorosok, gyári fejlesztő pilóták és a mérnökök hada alkotta meg a Supercorsa V4-et. A gumi felépítése alapjaiban változott, immár az első és hátsó méretek is két komponensűek. Az ilyen kialakítás más merevségű töltő anyagokat és szerkezetet kíván, hisz az eltérő kopásállóságú és tapadású részek más más dinamikus torzuláson mennek keresztül használat közben. További érdekesség, hogy minden különböző méretű abroncsnak saját szerkezete van, amelyeket az optimális teljesítmény érdekében finomhangoltak, adott méretre jellemző profil szélességgel a keverék arányával és a futófelület mintázatának elrendezésével együtt. Az abroncsok profilja is a versenysportban használt gumikkal teljes mértékben azonos. Az immár nem egy egységet alkotó jól ismert „villám” minták is új szerepet töltenek be. Mivel egy megszakított mintaárokról beszélünk, ez csökkenti annak deformálódását, ezáltal plusz merevséget ad az adott érintkezési felületnek. Ennek leginkább nagy dőlésszög esetén történő kigyorsításkor van nagy szerepe. Talán ebben a kategóriában nem elsődleges kérdés az abroncsok élettartama, viszont a gyártó ebben is plusz tartalékokat ígér az elődökhöz viszonyítva. Egy ilyen teljesítményre képes abroncsnál minimális javulás is nagy előre lépésnek számít. Nincs kérdés, ez egy vérprofi abroncs.
120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S23 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 BRIDGESTONE S23 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Bridgestone méltán híres Battlax Hypersport „S” szériájának ötödik generációját testesíti meg az S...
Leírás
Bridgestone ROA FRO REA TL RAD MRS 3LC RCP NPT HT
A Bridgestone méltán híres Battlax Hypersport „S” szériájának ötödik generációját testesíti meg az S23-as modell. A recept az eddigi evolúciót figyelembe véve minden eddiginél összetetteb. Egyfelől jól ismert, és jól bevált Bridgestone technológiákon keresztül hozza a szupersport szegmens kötelező elemeit amik biztosítják a kiegyensúlyozott terméktulajdonságokat. Másrészről azonban úgy tágítja az abroncs teljesítőképességének határait, hogy a versenyabroncsok, és a túra-sport abroncsok gyártása során alkalmazott technológiákból kölcsönöz, ezzel növelve az abroncs jellemzőinek komplexitását. A kötelező elemek egyik megtestesítője a több zónás futófelület. Elöl három zóna, hátul öt zóna. Az abroncs futófelületének középső részén kopásálóbb, keményebb keverék, ami stabilabb gyorsítást, és fékezést tesz lehetővé egyenes vonalon, illetve magasabb futásteljesítményt eredményez. A vállak felé haladva egyre lágyabb keveréket alkalmaz a gyártó, a kanyarokban nyújtott teljesítmény növelése érdekében. Szintén jól ismert technológia amit már az előd modelleknél is alkalmazott a gyártó a mono spirál övszerkezet aminek köszönhetően csökken az abroncs súlya, ezzel pedig a rugózatlan tömeg, és növeli a stabilitást az útirányból érkező terhelések hatékonyabb csillapításával. Ami azonban következő szintre emeli az S23-as mintázatot, az egy nagyon eredetinek mondható megoldás, és egyfajta egyvelege egy sport-túra és egy versenyabroncsnak. A Bridgestone a V02-es slick versenyabroncsához hasonló merevebb karkasz szerkezetet fejlesztett, ami fő célját tekintve a nagyobb merevségnek köszönhetően növeli a stabilitást, főleg a kanyarokban, és még inkább a kifejezetten gyors kanyarokban. Kedvező mellékhatása, hogy a kevesebb torzulás miatt egyenesfutás közben sem termel annyi hőt, és a középen tagolatlan futófelülettel együtt egy korábbiaknál kopásálóbb felületet eredményez. Így történhet meg, hogy az abroncs egyszerre gyorsabb, és egyben tartósabb is. A másik érdekes házasítás a Bridgestone „T” (touring) szériából érkező Pulse Groove mintázat kialakítási technológia. A koncepciója a következő. Arányaiban kevesebb, viszont a vízkiszorítási jellemzőkben hatékonyabb mintacsatornák kialakítása. A Pulse Groove mintázat valójában egy változó szélességű mintacsatornát jelent, ami venturi hatást keltve felgyorsítja a víz áramlását a mintacsatornában, így egységnyi idő alatt több vizet képes kiszorítani. Ennek eredménye az abroncs aszfalttal való érintkezésének hatékonyabb fenntartása vizes útburkolaton. További előnye, hogy az alacsonyabb mintaaránynak köszönhetően a száraz útburkolaton nyújtott teljesítmény is javul, ahol a slick érintkezőfelület mennyisége határozza meg a teljesítményt. Egy technológiai megoldás tehát ismét két különböző területen mutat előrelépést. Mindezen fejlesztések eredménye az előd modellhez viszonyítva nagyobb fokú tapadás a gyors kanyarokban, 3%-al rövidebb fékút vizes aszfalton, és 8%-al megnövekedett futásteljesítmény.
120/70R17+200/55R17 METZELER RACETEC RR K3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

120/70R17+200/55R17 METZELER RACETEC RR K3 FRONT/REAR 78W TL MOTORGUMI PÁRBAN

A Racetec RR (Road Race) a 2014-es Man TT győztes abroncsa!
Leírás
Metzeler ROA FRO TL RAD REA 2CT INT OSR MRC
A Man TT legjobb csapatai segítségével fejlesztett, és tesztelt Road Race abroncs. Az utcai versenyzés az egyik legnehezebb műfaj, a körülmények, és az aszfaltminőség folyamatos változásának köszönhetően. A Racetec RR abroncsot úgy tervezték, hogy megbirkózzon ezekkel a kihívásokkal, páratlan tartósságot, és sokoldalú felhasználást biztosítson. Az RR kétkomponensű futófelülettel rendelkezik, az anyagfelhasználást tekintve pedig fontos szempont volt, hogy az abroncs élettartama utolsó periódusában is konstans teljesítményt nyújtson. Maximális tapadás az utolsó kilométerekig!
 • 1 /1

Kategóriák

 
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz 
     
Michelin Minősített Szakszerviz 
 
 

Termék összehasonlítás

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban.
A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
További információ