Kosár tartalma ide
Mobilszámaink
0
Kosár
jelenleg üres!
Még üres a kosarad
0
Ezt néztem
 
A megrendelés visszaigazolása gyors. Segítőkészek. Én ott is szereltetem a gumikat. Pontosak, gyorsak.
G. Pál
2017.07.12.
Az utóbbi négy garnitúrát az R17-től rendeltem. Bár minden webáruház ilyen lenne! Kiváló, gyors, udvarias kommunikáció! THX
István
2018.07.13.
Maximálisan elégedett vagyok. Profi üzlet, a legjobb motorgumi áruház.
Bányai József
2017.07.01.
Gyors, pontos, megbízható. Örülök hogy rátaláltam!
Lacika
2018.08.08.
Igy kéne működnie minden web shop nak
Fero25
2018.12.18.
Az ügyfélszolgálat teljesen megbízható, a termékkel kapcsolatos kérdésemre nagyon precíz választ kaptam,
BigLaca
2018.12.21.

Dunlop SportSmart 2 MAX TesztMegtekintések: 74512

Dunlop SportSmart 2 MAX Teszt



Hogy tud-e jobbat a Dunlop a SportSmart 2 után is? 
Hát hogyne! 
Tarts velünk a hosszútávú tesztre és győződj meg magad is róla!
Tesztelők: Hegylakók.hu, Tesztgép: Honda CBR1100 XX
Induljon a Dunlop SportSmart 2 MAX tesztelése!




Dunlop SportSmart 2 MAX
A továbbiakban részleteket találtok a Hegylakók cikkeiből, a címre kattintva a teljes cikket is elolvashatjátok. Dunlop SportSmart 2 MAX - Adrenalin a MAXon
Ha pedig az elérhető méretek szeretnétek megnézni, KATTINTSATOK IDE!

1. rész

Az új Dunlop SportSmart 2 Max nem csak mintázatában, kinézetében tér el elődjétől – a korábbi változathoz mérten  jelentősen változott az anyagösszetétel, ezáltal rendkívüli mértékben nőtt a tapadás szárazon és vizes aszfalton is. Nem mellékes a tartósság sem, s ki más tudna erről többet, mint az Endurance-vb pilótái, akiknél a győzelem gyakran nem is a puszta sebességen, hanem a boxkiállások és kerékcserék számán múlik…

Az utcai abroncs fejlesztésénél tehát a hosszútávú versenyeken szerzett tapasztalatokat is hasznosították, ezáltal úgy tudták növelni a tapadást, hogy közben a futásteljesítmény is nőtt. Az első abroncsnál JLB-Aramid vegyületet használtak, melynek legfőbb erénye, hogy csökkenti az üzemi hőmérséklet eléréséhez szükséges időt, azaz sokkal hamarabb melegszik be a köpeny és nyújt tökéletes tapadást a külső hőmérséklettől függetlenül.

"Sokáig kerültem a Dunlopokat valamiért, ez a cucc viszont egyszerűen függőséget okoz. Pályán is megállja a helyét, de alapvetően utcai rombolásra való. Eddig a szupersportgumikkal azonnal félreálltam esőben a csekély mintaárkok miatt, de az elmúlt hétvégén muszáj volt időben hazaérnem, így 160 kilométert zúztam le bő egy óra alatt – felét autópályán, felét észak-balatoni utakon. Óvatosan indultam, mert félek esőben, de a végén olyan randalírozást csaptam, amilyet még sosem."

2. rész

Ahogy visszatértünk a príma aszfaltra, újra bizonyíthatott a Dunlop – gyakorlatilag az indulás utáni pillanatokban már lenyűgözően tapadt, és ez nem afféle költői túlzás, tényleg meglepő az alkalmazkodóképessége. Ide kapcsolódik hát az egyik észrevétel, amire az elején utaltam, mégpedig az elképesztően rövid bemelegítési fázis.

Dunlop SportSmart 2 MAX Túlzás nélkül állíthatom, szinte nincs is melegedési idő, elindulás után egyből munkára fogható a SportSmart! Biztosra veszem, hogy ilyet eddig még egy abroncsnál sem tapasztaltam, egészen lenyűgöző, amit a Dunlop boszorkánykonyhájában kotyvasztottak.

Jóllehet, már reggel 20-22 fok volt, de ez mit sem von le a mérnökök érdemeiből, nem üres szóbeszéd, amit a beharangozóban ígértek, sőt szó szerint igaz – a szépen megfogalmazott sajtóanyag még soha nem állt ilyen közel a valósághoz.

Muszáj hát megemlítenem, hogy amíg tökéletes minőségű aszfalton szinte páratlan az új SportSmart 2, addig a nyomvályúk és a hosszirányú barázdák – vélhetően az új, csúcsosabb profil miatt – az átlagosnál jobban megvezetik a gumit, rendesen befolyásolva a kormányzást, mégpedig olyan mértékben, amit szintén nem tapasztaltam más típussal.


3. rész

Dunlop SportSmart 2 MAX motorgumi teszt R17.huKellemeset a hasznossal – gondoltam, így a megkésett nyaralásunkat összekötöttem egy európai hágó-túrával, hogy párom, aki még nem látta az ikonikus látványutakat, kicsit belekóstoljon a valódi szerpentinezés élményébe. Nem mellesleg ez azért is jó ötletnek tűnt, mert így a környező országok legjobb aszfaltcsíkjain tehettem próbára az egyre inkább szívemhez növő SportSmart 2 Maxot…

Klagenfurt után volt egy rövid zivatar, itt szándékosan kerestem a tócsákat, a nyomvályúkban összegyűlt, mélyebb vízátfolyásokat, de a SportSmart semmi jelét nem mutatta, hogy gondot okozna „neki” az egyre mélyülő víz – miként szárazon tökéletesen vizsgázott eddig, úgy esőben is jelest érdemel, a tempót növelve sem jelentkezett vízenfutás vagy bármilyen más, zavaró reakció.

Másnapra terveztük a Grossglocknert, de sajnos a hóhelyzet miatt lezárták az utat, pedig igazán nagy kedvem lett volna igazán durva körülmények között, akár fagypont közeli hőmérsékleten is kicsit vallatóra fogni a Dunlopot, hiszen a sportgumik köztudottan egyik legnagyobb ellensége a farkasordító hideg, itt derül ki igazán, mennyire univerzális egy abroncs. ... A SportSmart tette a dolgát, az egyetlen negatívum, miről már legutóbb írtam, a hosszanti bordák zavaró hatása most már egyszerűen megszokottá vált – tudatosan készülök rá, hogy kanyarban a felmarások, nyomvályúk kissé megtáncoltatják a Hondát, mióta a Dunlop van fent.

A csúcshoz közeledve egyre inkább érzem a metsző szelet, majd ahogy felérünk, drasztikusan csökken a hőmérséklet: mínusz két fokot (!) mutat a kijelző. Nesze, kellett nekem hidegért rimánkodni, most aztán megkaptam… Nos, ha már így alakult, tempót váltok, és hamar el is érem az abroncs határait: kigyorsításokon táncol a CBR fara, fékezésnél sincs az a megingathatatlan tapadás, mint akár 10-15 fokban, de ez aligha felróható a Dunlop mérnökeinek – egy ilyen sportgumit az utcai motorosok és a pályázók jellemző hőmérsékleti tartományára, 15-30 fokra kell belőni, és ott tényleg tudása legjavát nyújtja.

Újra itthon vagyunk, elégedetten nézegetem a gumit. Ahhoz képest, hogy egy kimondottan puha, másodpercek alatt bemelegedő sportgumi, és ezúttal jórészt autópályán használtam, ráadásul nyakig pakolva, egészen minimális a kopás, nagyon meglep, amit a kijelzőn látok, és rettegett „kockásodás” se látható rajta, az autópályaél egyáltalán nem látszik. 

Újabb kétezer kilométer, tehát összesen 2700 után 4,11 mm a hátsó közepén, a szélén 3,33. A tapasztalatokat és a méréseket összesítve bátran mondhatom, ismét egy univerzális sportabroncshoz van szerencsém. Bátran bevethető nagytestű sportgépeken is, bírja a gyűrődést, ha igazán durva a tempó vagy a terhelés, de a tartósságára sem lehet panasz.


4. rész


Végre beköszöntött a szezon, így – ígéretünket betartva – tovább folytattuk a Dunlop sportabroncsának tesztjét, és ellátogattunk a legközelebbi pályára…


Kiszemeltünk a Kakucs-ring lett, ahol a szokottnál nagyobb tömeg és kifejezetten meleg idő fogadott minket. Az első kört – szokás szerint – óvatosan tettem meg, de tudtam, hogy ennél hidegebb időben sem volt gond a tapadással az első kilométereken sem, szóval tényleg csak az óvatosság vezérel. A második körben aztán úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy kicsit jobban erőltetni a dolgokat, szabadjára engedni a lovakat, már amennyire ezen a kicsi, az XX-nek kimondottan szűk pályán lehetséges.

Fura, de úgy érzem, most először sikerült fogást találni a SportSmarton, ugyanis a gyors balosban kigyorsítva egészen enyhe szitálást éreztem kemény kigyorsítás közben. Mégsem melegedett fel? Esetleg poros volt az aszfalt? Mire ezeket végiggondoltam, máris jött a következő ív, és megismétlődött a jelenség, vagyis a poros aszfaltot mint kifogást el is felejthettem…
Rendben, kicsit visszább veszek a tűzből, hagyok még egy-két kört a technikának. Úgy tűnik, ez hat, ugyanis a harmadik-negyedik körben akárhogy feszegetem, próbálgatom egyre bátrabban a kanyarokat, ismét ugyanaz a lenyűgözően magabiztos tapadás „köszönt”, amihez tavaly ősszel az Alpok szerpentinjein már hozzászoktam.

Nincs mese, a Dunlop SportSmart 2 MAX teszi a dolgát, nem is akárhogy. Szépen terelem egyik ívről a másikra, de forszírozott tempónál sincs nyoma bizonytalanságnak, s a szitálás is teljesen megszűnt. Jöhetnek az egyre húzósabb féktávok, ahol csak akkor érzek minimális felegyenesedési hajlamot, ha az íven, hirtelen marok a fékkarba, de ez sem vészes, semmi olyan, ami belerondítana az élménybe.
Elöl 3,85, hátul pedig 4,52 mm-t mértem a legkisebb barázdákban.


Tanulságos délutánt töltöttünk a ringen, hiszen kiderült, hogy amíg utcán éppen a rendkívül gyors, csupán néhány másodperces bemelegedési fázis érdemel dicséretet, addig pályán, forszírozott tempónál igenis meg kell adni neki azt a 3-4 percet, amíg eléri az üzemi hőfokot, akkor viszont csukott szemmel megbízhatok benne. 

Az már csak hab a tortán, hogy ez a briliáns tapadás átlagon felüli futásteljesítménnyel társul, tudniillik, már közel 4400 kilométert megtettem a SportSmartokon, de a kivételesen laza túratempónak – és a sok kanyarnak – köszönhetően alig változott a mintamélység – hátul középen 3,85 mm-t mértünk, vagyis immáron szinte bizonyos, hogy egy újabb nyolc-tízezres futásteljesítményű abroncshoz van szerencsénk.


Már alig várom, hogy újra nekivágjunk a hegyeknek, és ismét az Alpok lankáin folytatódjon a teszt – ígérem, arról is részletesen beszámolok!




Dunlop SportSmart 2 MAX


A közösségi médiában is állandó a jelenlétünk, ha a legfrissebb motoros hírekről első kézben szeretnél értesülni, a facebook.com után írd az /R17.hu-t, vagy csak kattints a lentebbi ikonok egyikére. A Youtube-on motorgumikról találhatsz termékvideókat, a Google+on pedig mindenből egy kicsit többet adunk, több kép, több videó. 

 

                                                                                                                   Lájkolj minket Facebookon - R17.hu Motorgumik   Látogass el Youtube csatornánkra - R17.hu Motorgumik   Kövess minket Instagramon! R17.hu   


Power100 2023-02-24 07:28:47

You make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers power ทดลองเล่นสล็อต pg
power สล็อตเครดิตฟรี
power pg slot
power หวย ฮานอย
power สล็อต
power แทงบอลออนไลน์

Guna2023-07-20 06:12:03

Your test is great. It can show many advantages of the race. If you want to join another race, why don't you join happy wheels. I highly recomend it to you. 

Anne Marie2023-09-14 13:00:10

Thanks for waht you share. You can play tiny fishing when you wanna relax. Don't forget to share this game with your friends.

garbiell2023-11-15 03:39:49

Start Fishing like there’s no tomorrow!!!, Once you reach a certain distance inside the corridor, the level will automatically rise up. https://tiny-fishing.co/ There are lots of missing platforms inside, and you should jump over them or walk on the sides to rotate the whole corridor.

garbiell2023-11-15 03:41:01

When I'm in a bad mood, I like to play games  https://runaway3d.com/ since they are entertaining, and afterward, I always feel better about myself. If you've never done so, you should give it a go at least once.

run 32023-11-15 03:41:31

wish you always happy my dear! anyway play this game also fun <a href="https://runaway3d.com/">Run 3</a>

hally john2023-11-15 03:42:25

We have a lot of fun with the different internet games that are available to us. https://runaway3d.com/ is a really intriguing and engaging endless runner game, and I typically play it after every hour that I spend workin

kingalex2023-12-19 23:40:52

igen, ez az!

 

 

 

Alex at https://www.parramattapainters.com/

Mary2023-12-27 09:13:01

hello

<a href="https://google.com">google</a>

[url=https://google.com]google[/url]

[google](https://google.com)

[[https://google.com|google]]

[google->google.com]

architecte marrakech2024-02-08 16:03:48

Meilleur des <a href="https://www.ateliermoka.ma/">architecte marrakech </a> et aussi l'un des plus connus des <a href="https://www.ateliermoka.ma/">architecte maroc </a> 

 

bedex2024-02-08 16:04:30

 

Bedex Maroc [url=http://bedex.ma/] shopping en ligne [/url] vous livre tous ce que vous voulez  [url=http://bedex.ma/] livraison Maroc [/url] 

Pour l'achat de [url=http://bedex.ma/] téléphone, Tv , hygiéne, beauté [/url]

Hozzászólok

(Mások is láthatják)
(Nem publikus)

Kategóriák

 
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz 
     
Michelin Minősített Szakszerviz



 
 
 

Termék összehasonlítás

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban.
A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
További információ