Kosár tartalma ide
Mobilszámaink
0
Kosár
jelenleg üres!
Még üres a kosarad
0
Ezt néztem
 
Kommunikatív és segítőkész alkalmazottak mind telefonon, mind email-ben.
Balint952
2018.08.18.
A megrendelt terméket másnapra meg is kaptam,
GregDagger
2018.09.14.
Gyors reagalas emailre, gyors, preciz szereles, tokeletes szaktudas. Ajanlom minden motorostarsamnak!
Csaba
2017.06.14.
Az ügyfélszolgálat teljesen megbízható, a termékkel kapcsolatos kérdésemre nagyon precíz választ kaptam,
BigLaca
2018.12.21.
Sallangmentes kommunikáció, gyors kiszállítás! Csak ajánlani tudom.
PB
2017.06.17.
Minden rendben ment. Gyorsan kiszállították a terméket, és kártyával fizettem a futárnak.
Samgeza
2017.06.23.

Az abroncs részei, és gyártási technológiákMegtekintések: 42327

 

Az abroncs részei, és gyártási technológiák

Sokan elhanyagolják a gumik jelentőségét, ez az a ’hozzávaló’, amivel úgy gondolom a közlekedők nagy része nem is igazán foglalkozik. (Itt leginkább a 4 és több keréken közlekedőkre gondolok - mi motorosok azért ezt komolyabban vesszük )

A legtöbben annyi jelentőséget szánnak neki, hogy amikor elkopott lecserélik és ennyi. Mai bejegyzésünkben éppen ezért végigvesszük az összes tudnivalót a gumiabroncsokról.

Mielőtt azonban mélyebben beleásnánk magunkat és belekezdenénk a különböző gyártók által használt technológiák ismertetésébe, induljunk el az alapoktól, és nézzük meg miből is épül fel maga a használatra kész gumi.Az abroncsok első pillantásra egy egyszerű részét képezik a motoroknak/autóknak, viszont ez egy nagyon összetett és komplex rész hiszen a kész abroncs nagyon sok különböző alkotóelemből tevődik össze. Ezeket két nagy csoportra lehet bontani még előállítás előtt: a vázat / karkaszt alkotó elemekre, és a „gumit” alkotó részekre.Légzáró réteg: leginkább már csak motorgumiknál elterjedt az a bontás amikor „TL” (tömlő nélküli ) és „TT” ( tömlős ) jelzésű abroncsokat készítenek. A levegőt az abroncs belsejében illik tartani, és ezt két féle képpen oldhatjuk meg. Vagy egy speciális légzáró réteggel látjuk el annak belső részét, ami meggátolja a bent tárolt levegő szabadba jutását, vagy ezt elhagyjuk, és belső gumival szereljük össze azt. Érdekességképpen itt több esetben fedezhetünk fel különböző belső kialakításokat. Ez nem véletlen, sokszor pl autók hűtőmaszkjára hajazó méhsejtrácsos kézzel tapintható érdes felülettel találkozunk, vagy kisebb szabálytalan mintákat fedezünk fel, leginkább ez a belső hőképződés és hőelvezetés szempontjából van így kialakítva.

Karkasz: egyszerűen magát az abroncs vázát képező egészről beszélünk, amikor a karkaszra gondolunk. Az egyik legösszetettebb része a készterméknek. Textil szálakból és fémhuzalból tevődik össze. Felépítését tekintve megkülönböztetünk radiál illetve diagonál gumikat, melyeket más felhasználásra szánnak és egymástól eltérő módon is viselkednek. Sokak számára ismerős lehet az erősített abroncs jól csengő neve, hiszen sokunk motorja megköveteli az ilyen felépítést. Gyártónként eltérő, de egyértelmű jelöléssel figyelmeztetnek minket erre. Az ilyen gumik karkasza fel van készítve az extra terhelésre, legtöbb esetben egy plusz betétet helyeznek el, vastagabb oldalfalat alkalmaznak, ezáltal merevebb az abroncs és jobban bírja az extrém erőhatásokat.

Peremhuzal: szintén fontos összetevője a guminak, legtöbb esetben egyetlen sodort acélhuzalból áll, de egyes gyártók új mintázatoknál már alkalmaznak pl 3 vékonyabb szálból különálló egységként lévő peremhuzalokat.

Oldalfal: ez egy keményebb és ellenállóbb gumiból készül, az alsó réteg a karkasz szövetvázával van összefűzve. Itt találhatóak a legfontosabb technikai jelölések és a minden információ a gumiról: gyártási hely, idő, méret, típus stb. Motorguminál különösen fontos rész ez, hiszen az abroncs torzulásánál igen fontos szerepet játszik. Legfőképpen versenygumiknál van nagyon kiemelt szerepe. Bizonyos abroncsok olyan technológiákkal készülnek, (pl. Dunlop N-tech versenygumik) melyeknek a karkasz és az oldalfal fel van készítve a tartósan alacsony légnyomással történő üzemeltetésre. Versenygumiknál ez elengedhetetlen.

Merevítő övek: Az ellenálló acélszálakból álló merevítő réteg, a karkasz futófelületi merevségéről gondoskodik. Több rétegben helyezkedik el, gondoskodik a gumiabroncs merevségéről, kanyarodáskor és elinduláskor erősen tartja a karkasz szerkezetét. A rugalmasság nagyon fontos, hiszen motorguminál ellentétben személyautó abroncséval, kanyarodáskor igen nagy deformáció jelentkezik, amit károsodás nélkül kell elviselnie a guminak.A mai modern gumiabroncs rengeteg különböző alkotórészből áll, ami kategóriánként természetesen eltérő, és talán ez az egyik legfőbb differencia köztük. Más anyagösszetétel jellemez például egy utcai felhasználásra szánt sport illetve túrasport abroncsot, de egy robogó és egy versenygumi összetétele is teljesen eltérő. Ugyancsak más egy téli motorkerékpár abroncs és egy hagyományosnak és mindenki számára általánosnak nevezhető "nyári" motorguminak az összetétele.

A gumi legnagyobb részben természetes kaucsukot tartalmaz, ez nagyságrendileg 40-45%-ot tesz ki a teljes keverékből. Ez után következnek a töltőanyagok. Ezek közül a legjelentősebb alkotóelemek például a korom, vagy a szilika és más titkos összetevők.
Merevítő és lágyító anyagok is kiveszik a részüket a 100%-ból, itt olajokra, gyantákra gondolok amelyek a rugalmasságért felelnek, továbbá acél, nylon és poliészter. A legkisebb részt pedig - nagyjából 2-3%-ot - a vulkanizáláshoz szükséges kémiai anyagok adják, mint például a kén, a cink-oxid és más szintén titokban tartott kémiai anyagok, vegyületek.

Gyártástechnológiák terén egyre jellemzőbb az automatizálás, azaz egyre elterjedtebb, hogy például a legmodernebb mintázatokat már emberi beavatkozás nélkül egy gép rakja össze. Kevesebb a hibalehetőség, és precízebb a végeredmény. modernebb továbbá költséghatékonyabb a gyártási folyamat.

Vegyük sörra gyártóként az érdekesebb egyedi technológiákat:


Michelin:

2ct: a Michelin volt az a gyártó aki először alkalmazott eltérő gumikeverékeket egy azon futófelületen. Ez egyértelműen több előnnyel ruház fel egy abroncsot. Egyszerű logika alapján a legtöbbet használt középső sávban, egy tartósabb a kopásnak ellenállóbb keveréket alkalmaznak, míg a vállrészeknél, ahol szükséges a nagyobb stabilitás és tapadás ott lágyabb az abroncs. Érdekesség, hogy a futófelület teljes „mélységében” szintén eltérnek a keverékek egymástól.

2ct+: előbbi felépítésnek a továbbfejlesztett változata. A régebbi verziónál ez egy újabb, más struktúrájú kialakítás. Leginkább a hátsó abroncsok esetén alkalmazták. Lényege, hogy a teljes futófelület alatt elhelyezkedik a keményebb kopóréteg, a vállrészeknél pedig csak a legfelső rész kapja meg a nagyobb tapadást adó puhább felületet. Ennek a változtatásnak az volt a lényege, hogy stabilabb érzést adjon az abroncs, hisz a keményebb gumiréteg egy plusz merevséget ad a guminak nagyobb dőlésszög esetén.

XST és XSTevo: a Michelin a túrasport vonalon ( Pilot Road széria ) alkalmazta ezt az eljárást a Pilot Road3-tól kezdődően. Lényege a nedves útfelületen való tapadás javítása. Ez egy speciális lamellarendszer, mely a vízgyűjtő és vízelvezető tulajdonságokat hivatott javítani. Legegyszerűbb ezt egy metszeti ábrán elképzelni, amikor is azt láthatjuk, hogy a mintaárkok szélessége azonos, így az élettartam előrehaladtával a vízelvezető képesség folyamatosan romlik. Ezt javították az EVO változattal ( Road5 esetén ) amikor is a vízelvezető csatornák ék alakúak és folyamatosan szélesednek a kopás előrehaladtával. Ez annyit takar, hogy a vízelvezető képesség kevésbé romlik a gumi elhasználódása során.

Continental:

TractionSkin: minden abroncsot - és itt nem csak a motorabroncsokra gondolok - vulkanizáció után egy csúszós réteg fed, mely tárolás során védi például a napsütés káros hatásaitól (amennyiben éri), portól, és vízlepergető hatása is van. Ez a modern abroncsoknál egyre elhanyagolhatóbb, továbbá ez az anyag is fejlődik és kevésbé alkot csúszós felületet, amitől a motorosok félnek. A Continental ezt a prémium  szegmensben úgy oldotta meg, hogy egy speciális eljárással ( csiszolás ) ezt a réteget szinte teljes mértékben eltávolítják a futófelületről, ezáltal egy matt, kissé érdes felülettel találkozunk új gumi vásárlása esetén. Gyakorlatilag így az új gumit azonnal kockázatmentesen használhatjuk, és támadhatjuk a kanyarokat.

Metzeler

Interact: a gumi vázát alkotó 0°-os acélövek különböző mértékben vannak feszítve elhelyezkedésüktől függően. Ez szupersport és túrasport vonalban eltérő felosztásban és mértékben van meghatározva. Szupersport modelleknél több részre osztott ez, mivel itt fontosabb az abroncs által nyújtott visszajelzés. Lényege, hogy a különböző feszességű szálak fölött elhelyezkedő gumiréteg más-más módon viselkedik. A középső legtöbbet használt réteg fölött pl maga a gumi is feszesebb, kevésbé képes mozgásra/deformációra, ezáltal kevésbé mozog, így kopásállóbb. A gumi legszélső része felé haladva a szálak feszessége is kisebb, ezáltal nagyobb mozgásra képes, így egy lazább felületet adva jobban torzul az abroncs. A kopás mértéke így nagyobb, viszont a tapadás is nő.


Dunlop:

Ntec: kanyarodjunk el kicsit az utcai abroncsok világától és nézzünk szét a versenygumik háza táján is. Pályamotorozás során az egyik legfontosabb tényező a keverékes versenyabroncsoknál a megfelelő hőmérsékleten tartani az abroncsot. Ez az intervallum általában igen szűk végletek között van.  Valamelyest ezt a guminyomással is kontrollálni tudjuk. Itt jön képbe a gyártó specialitása, mely extrém alacsony nyomásértéken való használatot is lehetővé tesz. A káros hőképződést a felület növelésével is tudjuk befolyásolni. Mivel a technológia lehetővé teszi azt, hogy az abroncs igen alacsony 1,3-1,5 Bar üzemi nyomáson is biztonságosan használható legyen, így az abroncs a megszokottnál nagyobb felületen tud érintkezni az aszfalttal, nagyobb a dinamikus torzulása ezáltal a súrlódás közben keletkezett hő nagyobb felületen tud eloszlani, így megelőzhető a futófelület túlmelegedés.
Ezt speciális felépítéssel érik el, és extrém merev oldalfallal, annak érdekében, hogy a stabilitás érzet továbbra is megmaradjon ilyen alacsony nyomás esetén is. Ezek az értékek hátsó abroncsra vonatkoznak!
JLB (Jointless Blet): Az abroncs szerkezetében keresendő ez az eljárás, melyet a régebbi időkben még nem tudtak alkalmazni. Ez a modernebb abroncsokra jellemző, az elmúlt 10 évben kezdték alkalmazni. Gyakorlatban ez annyit tesz, hogy az abroncs vázát felépítő acélhuzal végtelenítve van, nincs illesztés, ez által a szerkezet erősebb, az abroncs futása egyenletesebb.

Bridgestone:

Battlax blokkelhelyezés.
A Japán gyártó alkalmazott egy forradalmi eljárást egy teljesen új mintázat születésével párhuzamosan. Kevésbé ismert és befutott modell még az AX41 pedig rengeteg újítást hozott, legfőképp a mintablokkok kialakításában. A túraendúrósok körében ismert dologról fogok beszélni, és itt arra a szűk rétegre gondolok akik agresszív felépítésű abroncsot használnak. Az abroncsok élettartama és túlzott rendellenes kopása aszfalton történő használat esetén. A futófelületet adó mintablokkok ki és belépő éle szokott ilyenkor extrém módon gyorsan és a szemnek nem túl szépen kopni. Ennek valamilyen szintű elkerülése érdekében a blokkok ki és belépő részénél az anyaghasználat teljesen más, továbbá szemmel a gumi új korában még nem látható módon, de a felület alatt már elő van készítve és előre bekoptatva egy 45°-ban letört él ami tartósabb lesz.

hydroxychloroquine prophylaxis dose2021-03-27 20:33:14
I've read some excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you set to make one of these great informative website.
30 mg tadalafil2021-03-28 10:27:29
Everything said was very reasonable. But, what about this? suppose you were to create a killer title? I am not suggesting your information is not solid, but suppose you added a headline that grabbed a person's attention? I mean R17.hu Motorgumi webáruház - Az abroncs részei, és gyártási technológiák - A motorgumi specialista is kinda boring. You should glance at Yahoo's front page and watch how they create news titles to grab viewers to open the links. You might add a related video or a picture or two to get people interested about what you've written. Just my opinion, it could bring your posts a little bit more interesting.
tadalafil generic2021-03-28 20:24:11
Great information. Lucky me I ran across your website by chance (stumbleupon). I've saved it for later!
viagra online purchase in usa2021-03-30 05:54:32
viagra online purchase in usa
oxytetracycline injectable2021-03-30 12:21:56
I all the time emailed this weblog post page to all my associates, as if like to read it after that my friends will too.
discount generic cialis online2021-03-31 06:10:32
discount generic cialis online
vidalista dosage recommended for bph2021-03-31 09:29:43
vidalista dosage recommended for bph
tadalafil from mexico2021-03-31 17:31:05
tadalafil from mexico
vidalista online with prescription2021-04-04 23:27:09
vidalista online with prescription
availability of hydroxychloroquine2021-04-05 19:55:58
Hi, i believe that i saw you visited my website thus i got here to go back the choose?.I'm trying to in finding things to enhance my site!I assume its ok to use a few of your concepts!!
viagra cialis levitra2021-04-06 09:47:31
Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success. If you know of any please share. Kudos!
generic vidalista 60 mg price2021-04-06 11:26:14
generic vidalista 60 mg price
tadalafil soft tabs cheap2021-04-08 12:35:24
tadalafil soft tabs cheap
tadalafil 5mg generic2021-04-08 15:25:45
I was able to find good info from your blog articles.
where can i buy viagra without a prescription2021-04-13 19:31:25
where can i buy viagra without a prescription
brand cialis 5mg online2021-04-14 15:33:10
buy cialis online free shipping brand cialis 5mg online 4467 cialis
difference between cialis and aurogra2021-04-15 16:38:10
Hello, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to support you.
cialis generic for sale2021-04-15 17:48:26
cialis generic for sale
vidalista generic price canada2021-04-15 17:56:38
vidalista generic price canada
clinical trials for hydroxychloroquine2021-04-16 08:52:48
Heya! I understand this is somewhat off-topic however I needed to ask. Does managing a well-established blog like yours take a massive amount work? I am brand new to operating a blog but I do write in my diary daily. I'd like to start a blog so I will be able to share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!
cialis pills sale2021-04-18 17:39:43
cialis pills sale
cost of vidalista vs viagra2021-04-18 18:04:41
cost of vidalista vs viagra
azithromycin pediatric dosage chart2021-04-19 15:08:22
Hello to every one, the contents present at this web page are genuinely remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.
daily cialis 5mg2021-04-21 03:33:25
Thank you for any other informative website. Where else may I get that kind of info written in such a perfect method? I've a undertaking that I'm just now working on, and I've been at the look out for such info.
tadalafil order online no prescription2021-04-26 15:00:04
generic cialis canada online pharmacy tadalafil order online no prescription tadalafil uk cheap
ivermectin pinworms treatment humans2021-04-26 16:18:16
Wow! This blog looks just like my old one! It's on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!
buy hydroxychloroquine online2021-04-26 18:41:38
buy hydroxychloroquine online
aurogra without a doctor's prescription2021-04-27 06:24:08
Wow, this post is good, my sister is analyzing these things, therefore I am going to convey her.
hydroxychloroquine dosing guidelines2021-04-29 12:26:16
hydroxychloroquine dosing guidelines
how much amoxicillin per day2021-05-01 12:42:09
how much amoxicillin per day
generic cialis pills2021-05-01 15:35:06
cialis generic pills generic cialis pills where to buy cheap cialis online
acyclovir dosage for recurrent herpes2021-05-04 20:46:18
Currently it appears like Drupal is the best blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog?
can you buy prednisone in canada2021-05-05 14:55:07
can you buy prednisone in canada
5mg cialis from canada2021-05-06 21:52:06
5mg cialis from canada
ivermectin for head lice2021-05-08 20:56:45
Hi there! I just would like to give you a big thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.
amoxicillin and vision problems2021-05-11 18:55:44
amoxicillin and vision problems
hydroxychloroquine study2021-05-15 01:33:05
you're truly a excellent webmaster. The web site loading pace is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterwork. you've done a magnificent process in this subject!
cialis 5mg online price2021-05-18 18:14:42
cialis 5mg online price
is it safe to order cialis online2021-05-21 01:06:22
Every weekend i used to go to see this web site, for the reason that i wish for enjoyment, for the reason that this this site conations really nice funny material too.
reasons to take careprost2021-05-22 15:21:40
generic careprost on sale reasons to take careprost generic for lumigan eye drops
herbs that work like viagra2021-05-23 20:02:32
Yes! Finally something about meds.
cialis for sale in usa2021-05-30 09:52:53
A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you should write more on this issue, it may not be a taboo matter but typically people do not speak about these subjects. To the next! All the best!!
buy hydroxychloroquine canada2021-05-30 23:13:34
Superb blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I'm hoping to start my own website soon but I'm a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm completely overwhelmed .. Any suggestions? Thanks!
dapoxetine reviews from users2021-05-31 01:36:37
Wow! In the end I got a web site from where I be capable of truly obtain valuable facts regarding my study and knowledge. http://www.deinformedvoters.org/dapoxetine-60mg
chloroquine vs chloroquine phosphate2021-06-01 05:35:11
Hello my family member! I wish to say that this post is awesome, great written and include almost all vital infos. I'd like to see extra posts like this . https://www.herpessymptomsinmen.org/where-to-buy-hydroxychloroquine/
generic tadalafil cost 20mg2021-06-04 15:04:13
generic tadalafil cost 20mg https://tadalafili.com/
cost of cipro at walmart2021-06-07 03:42:35
I know this web site gives quality based articles or reviews and extra information, is there any other web site which provides these data in quality? http://antiibioticsland.com/Cipro.htm
hydroxychloroquine dosage2021-06-07 10:09:27
We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You've done an impressive job and our entire community will be grateful to you. http://hydroxychloroquined.online/
buy prescription medication online2021-06-09 18:55:57
We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You've performed a formidable job and our entire neighborhood will be grateful to you. https://canadiandrugstorerx.com/erectile-dysfunction.html
long term side effects of plaquenil2021-06-11 19:16:28
Thanks for some other magnificent article. Where else may anyone get that type of info in such a perfect method of writing? I have a presentation subsequent week, and I'm on the look for such info. https://hydroxychloroquinee.com/
doxycycline vs tetracycline for acne2021-06-18 00:31:01
Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to exchange methods with other folks, please shoot me an e-mail if interested. http://antiibioticsland.com/Tetracycline.htm
how quickly does ivermectin work2021-06-20 21:51:33
Fine way of explaining, and fastidious article to get information on the topic of my presentation topic, which i am going to present in school. http://herreramedical.org/ivermectin
azithromycin resistance2021-06-21 11:49:01
Your style is really unique in comparison to other folks I've read stuff from. I appreciate you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this page. http://herreramedical.org/azithromycin
ampicillin dialysis dosing2021-06-22 15:17:55
This is my first time pay a quick visit at here and i am truly pleassant to read everthing at one place. http://antiibioticsland.com/Ampicillin.htm
symbicort inhaler goodrx2021-06-30 15:41:48
Please let me know if you're looking for a article author for your site. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Regards! https://amstyles.com/
viagra for sale2021-07-02 01:14:43
Why viewers still make use of to read news papers when in this technological world all is accessible on web? http://droga5.net/
real tadalafil 20mg2021-07-04 07:37:51
I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and test once more right here frequently. I'm relatively certain I will be informed plenty of new stuff right here! Good luck for the next! http://cleckleyfloors.com/
hydroxychloroquine africa covid2021-07-06 13:11:43
Hello! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone 4. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any recommendations, please share. Many thanks! https://hydroxychloroquinee.com/
azithromycin for bladder infection2021-07-08 00:23:11
Hi there mates, fastidious paragraph and fastidious urging commented at this place, I am actually enjoying by these. http://herreramedical.org/azithromycin
viagra tadalafil price2021-07-09 11:22:35
all the time i used to read smaller content that as well clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading at this time. https://atadalafil.online/
viagra canada fast shipping2021-07-09 21:33:30
This design is incredible! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! http://droga5.net/
hydroxychloroquine over the counter cvs2021-07-11 08:48:21
Hello, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!! https://www.herpessymptomsinmen.org/where-to-buy-hydroxychloroquine/
generic hydroxychloroquine2021-07-15 01:19:57
Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the very same niche as yours and my users would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Thanks a lot! https://herreramedical.org/hydroxychloroquine
lancet hydroxychloroquine2021-07-17 12:41:48
Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your website? My website is in the very same niche as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Cheers! https://hhydroxychloroquine.com/
american doctors and hydroxychloroquine2021-07-19 12:58:36
Wonderful web site. Plenty of useful information here. I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks to your sweat! http://hydroxychloroquined.online/
purchase hydroxychloroquine2021-08-03 10:27:05
When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it! http://www.deinformedvoters.org/hydroxychloroquine
compare remdesivir and hydroxychloroquine2021-08-13 14:57:36
Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I'd genuinely appreciate it. http://hydroxychloroquined.online/
what is hydroxychloroquine used for humans2021-08-16 10:49:52
Normally I don't learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post. http://www.deinformedvoters.org/hydroxychloroquine
clomid directions2021-08-25 05:06:08
I think this is among the most important information for me. And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers https://buszcentrum.com/clomid.htm
long term effects of acyclovir2021-08-31 15:39:05
Hey there I am so thrilled I found your blog, I really found you by accident, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to go through it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome work. http://herreramedical.org/acyclovir
tamoxifen generic names2021-09-08 00:05:17
I'm amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that's both equally educative and interesting, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about. I am very happy I found this during my hunt for something concerning this. https://buszcentrum.com/nolvadex.htm
plaquenil hydroxychloroquine stock2021-09-10 23:50:53
I'm no longer sure the place you are getting your info, however great topic. I must spend some time finding out more or figuring out more. Thank you for magnificent info I was searching for this info for my mission. https://hhydroxychloroquine.com/
low price generic tadalafil2021-09-12 04:05:35
Excellent write-up. I certainly love this website. Thanks! http://www.deinformedvoters.org/cialis-usa
vidalista pharmacy coupon2021-09-15 02:45:38
My brother recommended I may like this blog. He was totally right. This publish actually made my day. You cann't believe just how much time I had spent for this info! Thanks! http://herreramedical.org/vidalista
viagra or tadalafil which is better2021-09-25 22:47:33
Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone! https://tadalafili.com/
erythromycin cream2021-09-27 05:01:39
I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks! http://antiibioticsland.com/Erythromycin.htm
ivermectin at walgreens2021-10-07 15:03:43
I do accept as true with all the concepts you have offered on your post. They're very convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for beginners. Could you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post. http://harmonyhomesltd.com/Ivermectinum-overdose.html
ivermectin kills cancer2021-10-13 00:37:42
Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you http://antiibioticsland.com/Stromectol.htm
buying viagra or cialis min canada2021-10-21 00:12:16
I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its really really good paragraph on building up new web site. http://ciaalis2u.com/
sildenafil 20 mg tablet generic2021-10-21 18:19:49
Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again. http://herreramedical.org/sildenafil
where to buy stromectol for humans2021-10-26 07:56:58
I have read so many articles or reviews concerning the blogger lovers but this post is truly a nice piece of writing, keep it up. http://harmonyhomesltd.com/Ivermectinum-during-pregnancy.html
cialis online free shipping2021-10-26 10:40:13
Can I simply just say what a relief to uncover somebody who really knows what they're talking about on the net. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story. I was surprised that you are not more popular because you most certainly possess the gift. http://ciaalis2u.com/
vidalista 402021-10-26 11:11:45
I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You're amazing! Thanks! http://herreramedical.org/vidalista
cephalexin interaction with other drugs2021-10-26 16:07:14
I was wondering if you ever thought of changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better? http://antiibioticsland.com/Cephalexin.htm
doxycycline prescription dosage2021-10-27 14:51:18
Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is great, as well as the content! http://antiibioticsland.com/Doxycycline.htm
cialis 20 mg when to take2021-11-11 18:10:13
I think this is among the most vital information for me. And i'm satisfied reading your article. But want to remark on few general issues, The website style is ideal, the articles is truly great : D. Good process, cheers http://herreramedical.org/cialis
viagra pills no prescription2021-11-14 05:05:45
An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little homework on this. And he in fact bought me lunch because I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss this topic here on your site. https://prescriptiondrugswithoutdoctorapproval.com/sildenafil/
dapoxetine cream gel2021-12-05 12:01:01
Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Regards! http://herreramedical.org/dapoxetine

Hozzászólok

(Mások is láthatják)
(Nem publikus)

Kategóriák

 
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz 
     
Michelin Minősített Szakszerviz 
 
 

Termék összehasonlítás

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban.
A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
További információ