Kosár tartalma ide
Mobilszámaink
0
Kosár
jelenleg üres!
Még üres a kosarad
0
Ezt néztem
 
Sallangmentes kommunikáció, gyors kiszállítás! Csak ajánlani tudom.
PB
2017.06.17.
A megrendelés visszaigazolása gyors. Segítőkészek. Én ott is szereltetem a gumikat. Pontosak, gyorsak.
G. Pál
2017.07.12.
Korrekt, bőséges információ az oldalon. Gyors ügyintézés, szállítás.
Fecsó
2019.01.17.
Bármikor, bárkinek ajánlanám. Az ügyfélszolgálatnál teljes mértékben segítőkészek.
Pósa Lajos
2018.07.01.
Az utóbbi négy garnitúrát az R17-től rendeltem. Bár minden webáruház ilyen lenne! Kiváló, gyors, udvarias kommunikáció! THX
István
2018.07.13.
Gyors és segitökész csapat, friss gumik, villám kiszállitás.
B. V.
2018.06.01.

Ilyenek a franciákMegtekintések: 1954

ilyenek_a_franciak.jpg
Íme, néhány meglepő érdekesség a franciákról és Franciaországról – a teljesség igénye nélkül:
 
Nem árt tudni!
A franciák csak azzal törődnek, ami az életben igazán számít: franciának lenni. Szilárd meggyőződésük, hogy erkölcsileg, együttesen és egyénileg is felsőbbrendűek mindenki másnál a Földön. Sármjuk abban rejlik, hogy mindezek ellenére sem utálnak minket, többieket: csupán sajnálnak bennünket, amiért nem lehetünk mi is franciák.

 

 

 

 

2015. 05. 21.  

 A franciák énközpontúsága a legtisztábban vezetési stílusukban mutatkozik meg. Az igazi francia jellem képében maga az anarchia ül a volánhoz. A közlekedési szabályokat a franciák pusztán érdekes javaslatoknak tartják, amelyeket éppenséggel be is lehetne tartani, ha az embernek nem járna éppen valami sokkal fontosabb az eszében.

Az átlagfrancia férfi (és persze nő is) dagadó honfiúi/honleányi kebellel beül Peugeot-jának, Citroënjének vagy Renault-jának volánja mögé, beindítja a motort, sebességbe rakja a kocsit és keresztül-kasul száguldozza egész Európát, mintha az saját különbejáratú tulajdona volna.

Nemcsak hogy csapnivaló vezetők, de eszementen életveszélyesek is. Minden fontosabb útkereszteződés hasonlatos egy túlzsúfolt táncteremhez, ahol az autók odakeringőznek egymáshoz, egymásba ütköznek, helyért tülekednek. Mindenki tudja, hová akar menni, és eszeveszetten mérges arra, aki útját állja.

Az egyik legizgalmasabb dolog Franciaországban, amikor megpróbálunk átkelni a zebrán. Azok, akik akár agg koruknál vagy egyéb hátrányuknál fogva lassabbak, jobban teszik, ha egyszer s mindenkorra úgy rendezkednek be, hogy az utcának csupán az innenső felén éljék le életüket.

Az első törvények egyike, amit 1940-ben a német hadsereg ráerőltetett a párizsi polgárokra, az volt, hogy az utcának csupán bizonyos, arra kijelölt részén lehessen átmenni a másik oldalra. A Harmadik Birodalomnak attól kezdve meg voltak számlálva a napjai...

A franciák osztják a németek azon hiedelmét, hogy az angolok a világ legrosszabb autóvezetői, noha a francia utakon zajló mészárlások éves mutatói mást sugallnak. Perverz individualizmussal úgy vezetnek, hogy közben egyik vagy másik oldalra, hátra, esetleg felfelé nézelődnek (ha az autónak lehajtható teteje van), s mit sem törődnek az esetleges fenyegető veszéllyel.

Fütyülnek az útviszonyok romlására, legfeljebb vállukat vonogatják, vagy a Gauloise-uk hamuját pöccintik le. Az átlagkocsi fékrendszerébe vetett sziklaszilárd hitükhöz képest az orleans-i szűznek, Jeanne d'Arcnak, Istenbe vetett megingathatatlan hite szinte eltörpül. Minden egyes piros lámpát, minden útkereszteződést és minden körforgalmat személyes szabadságuk sárba tiprásának tekintenek.

 "Elővigyázatosság" olvasható a francia utak melletti táblák feliratain. Rá se rántanak a figyelmeztetésre.

 További érdekességek:
 
- a Francia Köztársaságnak nincs címere, így a République Française összetétel monogramja (RF) szolgál emblémaként középületeken.
 
- Franciaországot keresi fel a legtöbb turista a világon: évente több, mint 75 millió - területének egyharmada szántóföld.
 
- Minden párizsinak az az álma, hogy olyan lakásban élhessen, amelynek ablakából látható az Eiffel-torony.
 
- Párizsnak 20 kerülete és 14 metróvonala van.
 
- A franciáknál a kisbabákat nem a “gólya hozza” (csak Elzászban): a kisfiúkat a káposztában, a kislányokat rózsabokorban találják.
 
- A franciák az étkezés végén a villát hegyével lefelé teszik, a késsel párhuzamosan a tányérra.
 
- A hagyomány szerint újévkor ajándékot (les étrennes) adnak egymásnak az emberek: nagyszülők egy kis zsebpénzzel lepik meg az unokákat, a házmesternek, a szemetesnek kisebb összeget szokás adni, kereskedők a törzsvásárlóiknak ajándékkal kedveskednek, az alkalmazottak fél- vagy egyhavi bért kapnak.
 
- Húsvétkor nem a nyuszi hozza a csokitojást a gyerekeknek, hanem a Rómából visszatérő harangok potyogtatják le az égből.
 
- Karácsonykor az a szokás, hogy az éjféli mise után ülnek le vacsorázni (ennek réveillon a neve). Provence-ban a karácsonyi desszert hagyományosan 13-féle édességből áll.
 
- A Sacré-Coeur bazilika, amelynek építését 1876-ban kezdték, és amelyet 1919-ben szenteltek fel, olyan mészkőből épült, ami az idő múlásával egyre fehérebbé válik.

Hozzászólok

(Mások is láthatják)
(Nem publikus)

Kategóriák

 
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz 
     
Michelin Minősített Szakszerviz



 
 
 

Termék összehasonlítás

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban.
A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
További információ